2006-11-29

Schnauzerkungen i Skämtland!

Naturligtvis snackar vi om "vår egen" Persson!!


Kolla in viken trevlig blandning av Urax och Raisa!!! Ja, ja, ja Kanske lite vildvuxen men tid är inbokad på skönhetssalong hos en av Sveriges bästa! (Känner Ni igen Raisas öra? ;-) )

Bestämd uppsyn minsann! Han är duktig Persson. Han har varit på besök i Kattstrupen och lärt Assar att jaga Ekorre. Hans matte var också väldigt omtänksam och gav massor med pepparkakor till AssarHusse så att han skulle bli lite snällare. På bilden vilar Persson ut efter en golfrunda på Frösön.

Benen är långa och bringan är smal men det får man vara när man bara är 5 månader. ;-)
Vikten är dock redan uppe i 15.4 kg.
Rapporter gör gällande att han har ett oerhört trevligt temperament, är pigg och glad, älskar alla människor och hundar, och mycket vacker.
Låter ju nästan som om han ärvt "gammel-husse"?!! ;-)

/Patrik

2006-11-28

Patrik i skolan!

Ha ha, Nu har jag varit på besök i Pias skola. temat var vad vi i banken tittar på vid anställningsintervjuer bla.

Jäklar vad roligt det var. 20-talet gymnasister och enbart killar. Jag fick verkligen leva ut med mina överdrifter. Vi ett tillfälle föreslog jag att dom borde få varsitt kreditkort med Friskolans logga. Detta blev mycket uppskattat. Tur att inte rektorn var på plats! Sen fick jag chansen att kalla min ett år yngre kollega för "medelålders kvinna". Inte reagerade klassen .....men kollegan.
Sen berörde jag lite känsliga frågor som om efternamnet kunde vara till nackdel/fördel vid intervjuer. Då fick jag bekräftat av en elev, med invandrar bakgrund, att lärarna i skolan alltid brukade uttala hela namnet på hans klasskompisar medan dom bara använde smeknamnet på honom!!!

Jag hoppas Pia kan återgå till sin tjäns efter den långa sjukskrivningen jag framkallade vid dagens framträdande.

/Patrik

2006-11-26

Ensam hemma del 2 / Tjejbloggen

Dagen startar med att väckaren ringer. (fastän det är söndag!) Mycket står på dagens agenda och allt måste fixas innan Pia återvänder från sin tysklands vistelse. Efter den sedvanliga morgonpinkar promenaden så var det dags för att montera på det nyinköpta takräcket. Med viss assistans från Börje gick det till slut vägen. Packar in hundarna och åker ivåg till vårt shoppingcenter, Storheden. Där pantar vi bort alla dumma ölburkar och passar på att handla så att Pia får sin måndags frukost. Sen var det ByggMax tur. Äntligen införskaffades det tak och golvlister. (Vi har haft vårt hus sedan i Påskas.) Det regnade ohyggligt men vi lyckades plasta in det mesta. Uppsättningen av listerna har Börje lovat att fixa till veckan.
Sen var det dags för att lägga om till vinterdäck på vår andra bil, kallad "gammelSaaben". Vi hann liksom inte med det när vi fick våra 54 cm snö i början av November. Skönt att den försvann men oj vad blött det blivit. Usch!
Sen har det väl inte hänt så mycket mera. Disk och tvätt, stryka veckans skjortor och naturligtvis köra igenom huset med dammsugaren. Jag längtar efter Pia och hennes avlastning på hundarna. Speciellt uppskattar jag hennes morgontur med dem så att man får sova en stund. ;-)

Det här blev en riktigt mesig blogg så jag kan inte hålla mig från att avrunda den med ett annat tips. gå in på www.birthday.se. Där kan man kolla upp åldern på folk. Mycket roligt tex kan jag nämna att AssarLasse fyller 56 år i februari!! Grattis i förskott! Herregud vad du mörkat din ungdom med din gammelmans styling!!

/Patrik